zara2stra
Cień

Zarejestrowano: 7-4-2006
Miasto: Neverwhere
Nastrój: Zapracowany
|
| wysłano w 30-9-2007 o godz. 10:05 |
|
|
Gry planszowe
Mało się już mówi o starych, dobrych grach planszowych - w pewnym sensie zastąpiły je RPG i LARPy. A trzeba stwierdzić, że w tej dziedzinie dzieje się
dużo więcej niż mogłoby się wydawać - oto kilka rzeczy które mogłyby Was zainteresować 
Talisman 4 edycja
Znany u nas jako Magia i Miecz (oparta była na drugiej edycji Talismanu). Póki co nie było jeszcze oficjalnej premiery światowej, ale jako, że MiM
jest w Polsce grą kultową, nie zdziwię się jeśli juz niedługo zobaczymy polską edycji tej gry 

Beowulf
Tego imienia nie musze chyba przedstawiać nikomu z was. Pogromcą Grendela już niedługo grać w języku polskim dzięki wydawnictwu Galakta.

Midgard
Strategia w świecie mitologii Wikingów 

Fire & Axe
Gra reklamowana hasłem "Stań się Wikingiem i podbij Europę" - nic dodać, nic ująć 

Doom - The Board Game
Starzy wyjadacze pamiętają zapewne Space Hulka i czasy gdy korytarze stacji kosmicznych spływały krwią Genokradów i Space Marines. Gra była
niesamowita, niestety, już dawno jest niedostępna. Dla osób które tęsknią za tym klimatem mam dobrą wiadomość Doom został skonwertowany na planszówkę która posiada bardzo podobny mechanizm rozgrywki do SH 

Wszystkie zdjęcia pochodzą ze sklepu internetowego www.rebel.pl
|
|
|
Ygdrasil
Młokos
Zarejestrowano: 7-8-2010
Miasto: Olesno
|
| wysłano w 7-8-2010 o godz. 07:51 |
|
|
Mmmm. Pamiętam, że miałem kiedyś dwie części Magicznego Miecza ^^. To były czasy. Ale teraz ciężko namówić ludzi do planszówek. Gry CRPG wygryzły
konkurencje papierową wśród wielu ludzi. A im młodsze pokolenie, tym mniej się interesuje tym, co dla nas jest kultowe.
|
|
|
|