Meglivorn Ostatnio aktywny: Nigdy
Nie zalogowany [Zaloguj - Zarejestruj]
Pokaż koniec

Wersja do druku | Zapisz | Dodaj do Ulubionych   Wyślij nową wiadomość Sonda:
 Strony:  1  2  3
Autor: Temat: LARP wrz-paź 2009
Ariel
Wojownik

Zarejestrowano: 3-8-2009
Miasto: Rzeczpospolita Gliwicka

Nastrój: @#$%^&!!! Kto mnie podsiadł w pierwszej 100 !!!

wysłano w 8-9-2009 o godz. 14:46 Odpowiedz cytując
LARP wrz-paź 2009

Tera ja bede gadał...

Wspomniałem o ogłoszeniu LARPa odpowiednio wcześnie, a że Bilbord jako tajny konfident uprzejmie doniósł, że uderzenie na Olesno nastąpi z dwóch stron, z Pyskowic i Kluczborka, jako że te dwa stronnictwa wyjdą z inicjatywą nowego LARPa na przełomie września i października. Oczywiście będziemy musieli się liczyć z tym, że będzie szkoła, będą studia i będzie zimno... zobaczymy jak będzie. Domyślny termin podsunięty na innym miejscu to 10 października (choć mi pasuje niemal każdy), co Wy na to?

Nie piszcie już z góry, od razu przepowiedni, że nic z tego nie wyjdzie, w miarę zbliżania się do ustabilizowanego terminu samo wyjdzie z siebie czy coś uda się zorganizować. Będą planowane dwa scenariusze, aczkolwiek pomyślimy też nad wersją emdekową, która w sezonie nieletnim cieszy się statusem wersji domyślnej.

Podpis, który miał się znajować w tym miejscu został sprzedany za pizzę i piwo.
Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Mor_Megil
Moderator

Zarejestrowano: 11-4-2006
Miasto: OLESNO

wysłano w 9-9-2009 o godz. 06:11 Odpowiedz cytując

Ja jestem jak najbardziej ZA! Czuje się taki niekochany i niepotrzebny jeśli nie będę mógł uczestniczyć w przygotowaniu fabuły;( Tak poważnie jednak to z chęcią sobie pogram, a jeśli chodzi o pomoc od strony organizacyjnej (nie fabularnej) to oczywiście pomogę z dziką rozkoszą. Uważam jednak, że koniecznie trzeba mieć wersję LARPa, którą będzie można rozegrać w MDK bo z pogodą może być różnie.
Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Ariel
Wojownik

wysłano w 9-9-2009 o godz. 22:22 Odpowiedz cytując

Morze Megilu,

Jeśli dostanę zielone światło na tworzenie scenariusza, wówczas będę go (wedle Twoich chęci) konsultował go chętnie z Tobą właśnie. Nie mniej mam ochotę dać pierwszeństwo Bilbordowi - zdawał się być bardzo chętny, żeby nie powiedzieć napalony, na jakiś swój gotowy scenariusz.

Bilbordzie, tylko tego nie schrzań!

Co do emdeka, to mormegilowska pomoc jest nieodzowna - bo ja nie znam emdeka, jako miejsca akcji i nie wiem na co można liczyć w tym budynku.

Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Bilbord
Uczeń
**

Zarejestrowano: 2-9-2009
Miasto: Kluczbork

Nastrój: :)

wysłano w 9-9-2009 o godz. 22:39 Odpowiedz cytując

Nie schrzanię, nie schrzanię. Ale wolałbym LARPa poprowadzić w plenerze, bo jak i Ty Arielu nie znam możliwości budynku. Oby pogoda dopisała, a w emdeku pewnie przyjdzie nam się gnieździć zimą.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Mor_Megil
Moderator

wysłano w 10-9-2009 o godz. 09:31 Odpowiedz cytując

Co do MDK to jest tam sporo miejsca, ale wszystko zależy od dyrektora, ile pomieszczeń nam udostępni. Ostatnio mieliśmy do dyspozycji dużą salę i korytarze, co pewnie i tak wam niewiele mówi. Ogólnie na takiej przestrzeni 30 osób to dość ciasnawo, ale da się to zrobić. Jeśli chodzi o walkę, to jest ona możliwa w naszej plenerowej formie, ale max 4 osoby jednocześnie:(

Ja też bym wolał korzystać z pleneru, ale różnie może być z pogodą;) Proponuje dwa scenariusze, jeden do lasu, a drugi do MDK. Ewentualnie jeden, który można będzie rozegrać i tu i tu;)
Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Ariel
Wojownik

wysłano w 10-9-2009 o godz. 10:13 Odpowiedz cytując

Dobrze by było trzymać się ustaleń i ogłosić LARPa naprawdę wcześnie. Zgłaszajmy terminy - 26 września, 3 października lub 10 października. Komu jak pasuje? Wypowiadajcie się.

Ja mogę napisać scenariusz dla pleneru i dla emdeku, z tymże może dobrze by było, żeby scenariusz dla budynku pisał ktoś, kto go zna.
A więc, MorMegilu ?

Thorlof
Berseker

Zarejestrowano: 9-4-2006
Miasto: Olesno

Nastrój: zawiany...

wysłano w 10-9-2009 o godz. 10:25 Odpowiedz cytując

Ja jestem baardzo chętny na każdego LARPa, szczególnie, że na żadnym jeszcze nie byłem. Przylał bym komuś z otuliniaka, :P więc przewidźcie dla mnie trochę akcji (nawet w MDKu :P). Mi termin obojętny, byle w weekend, a najlepiej w sobotę, bo jeszcze nie wiem jak będę miał zajęcia.
Gdybyśmy ustalili termin odpowiednio wcześnie można by pospraszać więcej ludzi, kilku nawet ja bym wydłubał, więc może koniec końców byłoby więcej osób niż 30. xD

"Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź więc tak pochopny w ferowaniu wyroków śmierci. Nawet bowiem najmądrzejszy nie wszystko wie."
Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Bilbord
Uczeń
**

wysłano w 10-9-2009 o godz. 10:37 Odpowiedz cytując

LARP będzie w sobotę, czy też sobota/niedziela, żeby wszyscy mieli możliwość dotarcia. Kluczbork będzie prawie na pewno w co najmniej tak licznym składzie jak ostatnio. Jeśli o mnie chodzi, to wszystkie trzy terminy podane przez Ariela mi pasują.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Ariel
Wojownik

wysłano w 10-9-2009 o godz. 11:27 Odpowiedz cytując

Czekamy na dalsze zgłoszenia z zaznaczeniem pasującego terminu. Bilbordzie, trzeba lada dzień wystawić role do wzięcia i powprowadzać chętnych. Jeśli chodzi o Twojego LARPa, to chętnie będę graczem. Nie masz nic przeciwko, prawda?

Bilbord
Uczeń
**

wysłano w 11-9-2009 o godz. 09:38 Odpowiedz cytując

Nie mam nic przeciwko, Wonsu zgodził mi się pomóc w organizacji i nas dwóch wystarczy. Wprowadzenia jednak wolałbym zrobić już na miejscu, nie powinno to zająć za dużo czasu - chyba przygotuję na kartkach role dla każdego, żebym nie musiał wszystkiego tłumaczyć i w 15 minut porozdzielam każdemu jego zadania. Mam 19 ról fabularnych i z 12 - 15 dodatkowych, zależy ile będzie graczy i wolę te role przydzielać po zamienieniu paru słów z każdym z graczy. To chyba na razie tyle, jeśli chodzi o mojego LARPa, na tydzień teraz udaję się na wczasy z dziewczyną i na forum zajrzę dopiero w następny weekend. Mam nadzieję, że termin LARPa będzie już znany :)
Wonsu
Młokos
*

Zarejestrowano: 19-8-2009

Nastrój: hmmm to ważne?

wysłano w 11-9-2009 o godz. 10:55 Odpowiedz cytując

Osobiście wolę 10.10. 3.10 odpada w ogóle, a co do 26.09 to boję się, że jednak nie wyrobimy się. Z drugiej jednak strony, w październiku pogoda może już nie dopisać...

Lepiej późno niż później.
Im później tym lepiej.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Wonsu's Aim Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu Wonsu's Yahoo
kermit
Młokos
*

Zarejestrowano: 23-8-2009

Nastrój: chill

wysłano w 11-9-2009 o godz. 20:58 Odpowiedz cytując

Widzę na razie całkiem mały odzew ze strony graczy ;]
Co do terminu:
26.09.09 - wspinam się niczym romantyk podbijając szczyty tatr zachodnich;
03.09.09 - robię wgląd do salda funduszy i po 5 minutach mam stan przedzawałowy;
10.09.09 - brzmi całkiem sensownie

Co do ustalania ról itd. proponuję żeby mg kontaktowali się z graczami za pomocą e-maila - ułatwi to oswojenie się z rolą + pomysł na jej odegranie; może o tyle pomóc, że zminimalizuje się szansa na kocioł i nieoczekiwany przebieg wydarzeń, który w zasadzie na każdym larpie się pojawia.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Ariel
Wojownik

wysłano w 11-9-2009 o godz. 22:59 Odpowiedz cytując

Wysłane przez kermit
Co do terminu:
26.09.09 - wspinam się niczym romantyk podbijając szczyty tatr zachodnich;
03.09.09 - robię wgląd do salda funduszy i po 5 minutach mam stan przedzawałowy;
10.09.09 - brzmi całkiem sensownie

Na pewno miałeś na myśli terminy październikowe, 03.10 i 10.10... oczywiście Twoje argumenty na ich temat są nie do zdarcia. Wysyłajcie dalsze propozycje czasu gry. Ja rozmawiałem z Arkiem, który zastrzegł, że jechałby, ale protestował przeciwko spaniu w plenerze - pora roku już nie sprzyja takim przygodom. Nie gada chłop źle. Rozważmy zatem dokładnie jakie będziemy mieli plany po sobotniej sesji, zwłaszcza jeśli odbędzie się w emdeku (gdzie nie można zapalić ogniska itd).

Thorlof
Berseker

Zarejestrowano: 9-4-2006
Miasto: Olesno

Nastrój: zawiany...

wysłano w 13-9-2009 o godz. 21:56 Odpowiedz cytując

Mi tam 10 wstępnie pasuje, a nocować zawsze można u nas na łące, przy ognisku w chałupie. Miejsa powinno wystarczyć dla siskich.

"Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź więc tak pochopny w ferowaniu wyroków śmierci. Nawet bowiem najmądrzejszy nie wszystko wie."
Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Irene
Młokos
*

Zarejestrowano: 18-8-2009

wysłano w 14-9-2009 o godz. 09:08 Odpowiedz cytując

Dla mnie, póki co, każdy październikowy weekend jest dobrym terminem. Ale mimo to, a może właśnie dlatego uważam, że dobrze by było ustalić jakiś wstępny, tylko troszkę zobowiązujący, termin.
Może wspomniany już powyżej 10 październik?

Co do fabuły i miejsca to plener daje zdecydowanie większe możliwości, ale jesiennej pogody nigdy nie możemy być pewni. Poza tym trzeba kiedyś sprawdzić jak "emdek" daje radę w systemie fantasy. Z drugiej strony jeśli okaże się, że mamy najpiękniejszy jesienny weekend, słońce świeci na błękitnym niebie, ptaszki śpiewają, ciepło i ani śladu deszczu - szkoda to zmarnować. Dlatego (jak już było wcześniej wspomniane) najlepiej gdyby panowie scenarzyści mieli cierpliwość posiedzieć nad dwoma scenariuszami.
W czym im życzę powodzenia ;)
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Wonsu
Młokos
*

Zarejestrowano: 19-8-2009

Nastrój: hmmm to ważne?

wysłano w 14-9-2009 o godz. 12:08 Odpowiedz cytując

Da się tu wstawić ankietę? Swoją drogą, nie do końca przychylna mi korespondencja którą dziś otrzymałem skłania mnie raczej ku 10.10... a co do pogody, to pomysł z chatą wydaje się być całkiem sensowny :). No i termin październikowy dałby nam więcej czasu na przygotowanie scenariusza emdekowego... no i nie byłoby konfliktu z larpem w warhamca który został ogłoszony na forum(nie żebym się wybierał)

Lepiej późno niż później.
Im później tym lepiej.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Wonsu's Aim Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu Wonsu's Yahoo
Mor_Megil
Moderator

wysłano w 14-9-2009 o godz. 12:45 Odpowiedz cytując

Ustalmy zatem termin LARPa na 10.10.2009. MG proszę w takim razie o przygotowanie scenariusza i do lasu i do MDK.

Jeśli chodzi o wyjazd na LARPa 26 to teoretycznie wtedy mamy zaplanowaną imprezę na zakończenie niesłychanie aktywnego sezonu wikińskiego więc nie wiem czy jedziemy czy zostajemy na naszej imprezie?
Ariel
Wojownik

wysłano w 14-9-2009 o godz. 14:06 Odpowiedz cytując

Nie dam gwarancji na scenariusz dla emdeka, którego nie znam. Dlatego niech ktoś z Was, znających budynek napisze dlań osobny scenariusz.

Ansgar
Wojownik

Zarejestrowano: 27-4-2006
Miasto: Oo ! jak tu leśno :P

wysłano w 14-9-2009 o godz. 19:36 Odpowiedz cytując

10.10.09 MIDGARD !!!!!!

"Zaprawde w mrocznych czasach przyszło nam żyć, skoro światło dnia ustępuje dziś miejsca ciemności"
Mor_Megil
Moderator

wysłano w 15-9-2009 o godz. 07:39 Odpowiedz cytując

Pojawiły się nowe okoliczności, które wpłyną na przesunięcie terminu LARPa!!! Przedstawiam poniżej moją propozycję imprez dla Klubu Meglivorn. Jest to tylko ogólny zarys tego co możemy zrobić w najbliższym czasie. Jest tego sporo, ale da się to jakoś opanować (chyba;) Osoby nie będące Wikingami zapraszamy również na imprezy pod warunkiem "dostrojenia" się nas;)
Strasznie to skomplikowane wszystko:( Może więc zrobimy tak:

26-27 nie wszystkim pasuje termin imprezy więc może pojedziemy na LARPa Warhamca koło Kuźni Raciborskiej? Więcej info: http://forum.larpfort.pl/viewtopic.php?f=10&t=182
3-4 zrobimy sobie wolne
10-11 pojedziemy na midgard
17-18 zrobimy LARPa (i tak pewnie nie wyjdzie w plenerze a w MDK to bez znaczenia kiedy, ciekawe tylko czy dyrektor podziela moje zdanie;)
24-25 - impreza wikińska na zakończenie sezonu i rozpoczęcie zimy czy jakoś tak;) Daliśmy radę przy -15 więc i wtedy damy radę;) Ewentualnie 07-08.10, żeby nie było tak co weekend?

Co Wy na to??? Piszcie bo czasu mało!
Ariel
Wojownik

wysłano w 15-9-2009 o godz. 14:15 Odpowiedz cytując

Postaram się, żeby niniejszy wpis nie brzmiał jak niesmaczne marudzenie, niemniej rozwalacie mi MorMegilu i pośrednio Ansgarze koncepcję i zapewne nie tylko mi. Przede wszystkim naprawdę Cię, lub kogokolwiek, proszę o scenariusz dla emdeka i po cichu mam nadzieję wreszcie ujrzeć potwierdzenie, że ta prośba została przyjęta do wiadomości. :]

Co do terminu, to będę siedzieć cicho i uważnie śledzić wypowiedzi innych. W zasadzie kwestia nie jest dla mnie problemem, ja jestem w stanie dopasować się do terminu naszego LARPa, aczkolwiek pracuję nad scenariuszem gotowym właśnie przed 10 października, nie później. Lada dzień wystawię tytuł, opis i wykaz ról gotowych do mailowego wprowadzenia. No i również pełen ciekawości wyczekuję na szybkie wypowiedzi.

I jeszcze Bilbordzie - czy my zdążymy wystawić dwa LARPy w jedną sobotę i obydwa za dnia? LARPy wielowątkowe w nocy i w niedzielę nie cieszą się aprobatą. Albo zrewolucjonizujemy organizację imprezy, albo ja Ci ustąpie termin, bo jestem ciakawy, co napleciesz ciekawego i jeszcze sobie zagram!

Mor_Megil
Moderator

wysłano w 16-9-2009 o godz. 06:27 Odpowiedz cytując

Jeśli chodzi o termin to myślę, że przesunięcie o tydzień nie powinno być dużym problemem. Nie chcę, aby wyszło tak jak ostatnio, że jedna połowa naszej grupy była na LARPie a druga na pokazie.

Możemy też ustalić, podobnie jak ostatnio miało to miejsce, że olewamy pogodę i się tym nie przejmujemy;) Będzie co ma być;) Sądzę, że ja, podobnie jak i mroczni Wikingowie pojawimy się niezależnie od aury, która nie jest nam straszna;) W takim wypadku można by przyjąć wersję, że robimy LARPa w lesie NIEZALEŻNIE od pogody;)

Co Wy na to?

Możemy też MDK zostawić jako naprawdę ostateczną ostateczność i gdyby nie dało się na dworze nic zorganizować to wtedy ewentualnie byłby LARP w budynku:(
W takiej sytuacji jeśli chodzi o scenariusz to może Ty Arielu przygotuj coś do lasu na dzień. Ty Bilbordzie przygotuj coś do lasu na noc i ewentualnie też coś do MDK. Myślę, że z Kluczborka możesz tu na chwilę przyjechać i zobaczyć na własne oczy jak wygląda zaplecze logistyczne oferowane przez MDK. Jeśli nikt z Was się nie podejmie organizacji LARPa w MDK to wtedy ja lub Bjorn coś wymyślimy, ale u mnie ostatnio z czasem ciężko, a u Bjorniego chyba też podobnie to wygląda:/ Co Wy na to?

Ponadto ja, Bjorn i Irene możemy pomóc w organizacji od strony technicznej;)

Jak to widzicie???
Ariel
Wojownik

wysłano w 16-9-2009 o godz. 08:35 Odpowiedz cytując

Wysłane przez Mor_Megil
Nie chcę, aby wyszło tak jak ostatnio, że jedna połowa naszej grupy była na LARPie a druga na pokazie.

To jest argument nie do zdarcia, aż wręcz żałuję że wyskoczyłem z krytyką. Jak już wspominałem dla mnie z terminem nie będzie problemu, podobnie ze scenariuszem w plenerze. Można niby zmieścić dwa scenariusze w jednym dniu, tylko jeden by się zaczął wcześniej rano i odbyłby się z pewnością beze mnie. A może by się tak Bilbord wypowiedział, co?

Pogoda... jasne, my się zimy nie boimy, ale dochodzą mnie obawy związane z samym snem, kiedy zarówno pod namiotami, jak i przy ognisku, jak i w bagażnikach przygodnych taksówek będziemy jednakowo narażeni na zimno. Ja sam mam mieszane uczucia co do argumentów "koce i ognisko", a pojedyńcze osoby uzależniają swoje przybycie od warunku, że nie trzeba będzie spać na dworze - poniekąd zresztą można zwinąć imprezę w sobotę wieczorem, niechaj wyjdzie ten temat w dalszej dyskusji.

Jak rozumiem MorMegil i Bjorn chcą być Mistrzami Gry, zatem zawołanie z pierwszej odpowiedzi niniejszego wątku jest aktualne? Jakoś nie mogę się oprzeć Waszym błaganiom - mechanika LARPa i arbitraże podczas gry są Wasze.

Mor_Megil
Moderator

wysłano w 16-9-2009 o godz. 09:49 Odpowiedz cytując

Faktycznie z noclegiem może być największy problem więc może zrobimy, tak jak mówisz i zorganizujemy LARPa tylko w sobotę, a później do domu:( Ewentualnie ognisko i namiot dla chętnych;)

Co do bycia MG to nie ma sprawy;)
Mor_Megil
Moderator

wysłano w 16-9-2009 o godz. 11:28 Odpowiedz cytując

Mam kolejną informację i już nie wiem co gdzie jak i kiedy:( Zostałem poproszony o umieszczenie na naszym forum informacji o kolejnej imprezie, która niestety pokrywa się z LARPem 26-27:( Umieszczam linka do strony, na której można się dowiedzieć czegoś więcej o imprezie i niech każdy zdecyduje co chce robić. http://is.wielosfer.pl/ Dużo tego wszystkiego się narobiło, ale to dobrze;)
 Strony:  1  2  3
Wyślij nową wiadomość Sonda:

Pokaż początek