Ariel
Wojownik

Zarejestrowano: 3-8-2009
Miasto: Rzeczpospolita Gliwicka
Nastrój: @#$%^&!!! Kto mnie podsiadł w pierwszej 100 !!!
|
| wysłano w 30-6-2010 o godz. 13:56 |
|
|
LARP urodzinowy, obecność obowiązkowa!
Czcigodni,
Nie jest to zły moment na ogłoszenie dwóch imprez - pierwsza, czyli kolejny LARP, będący kontynuacją ostatniego, druga, czyli to, co się będzie działo
po tymże LARPie - prawdopodobnie i tak mało kto będzie to pamiętać następnego dnia, więc nie wiem, czy jest sens to opisywać. Innymi słowy jest to
zaproszenie na przyjęcie urodzinowe.
Wszystko to z powodu urodzin MorMegila i moich, obydwaj stajemy się w tym roku "starszymi panami" i będziecie musieli pomóc nam to świętować, a
później w swoim towarzystwie i stosownym pitnym znieczuleniu o tym zapomnieć...
Stąd też najbliższy LARP będzie dość szczególny - będzie nam zależało na tym, abyście zarezerwowali dla nas obowiązkowo noc po LARPie z soboty na
niedzielę. Postarajcie się nie wracać za dnia do domu. Bardzo o to prosimy.
MorMegilu wypowiedz się, żeby było, że Ty też masz coś z tym wspólnego
Podpis, który miał się znajować w tym miejscu został sprzedany za pizzę i piwo.
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 30-6-2010 o godz. 14:05 |
|
|
Wprowadzenie do LARPa
Poprzedni LARP zakończył się tak jak zakończył, o czym zaświadczą osoby biorące w nich udział. W najbliższym odcinku widmo wojny staje się
wyraźniejsze - w prowincji desantuje się armia wroga i teraz różne zwaśnione stronnictwa pośród tubylców będą musiały wybierać między zjednoczeniem
się przeciwko wspólnemu wrogowi, a pielęgnowaniem wzajemnych urazów i być może wykorzystaniem zmagań wojennych na swoją korzyść.
Zgodnie z obietnicą postacie o największej ilości punktów za ostatniego LARPa zaczynają grę jako silniejsze, te o mniejszym dorobku będą musiały wyjść
z cienia. Wszyscy, którzy grali swoimi postaciami ostatnio mają pierwszeństwo do tych samych ról i tym razem.
W porównaniu do I odcinka nie będzie Pustelnika, który z nieznanych powodów opuścił prowincję (złośliwi powiedzą, że zmarł z nudów) - Wieża, która po
nim została jest opuszczoną składnicą magicznych przedmiotów. Zabraknie również Posłanek, bandy Podróżników i Młodzika - Aga i Sówka mogą dołączyć do
Załogi Okrętu, natomiast Ves, Kasia, Sztyku i Roger... a, to będzie niespodzianka.
Występują:
Armia Najeźdźcza /5 - 6 osób, najlepiej wojownicy, ludzie albo elfy/
Milicjanci pilnujący porządku /3 osoby, wojownicy, ludzie albo krasnoludy/
Krasnoludy prowadzące kopalnię /3 osoby, profesje dowolne, tylko krasnoludy/
Banici /2 - 3 osoby, profesje i rasy dowolne/
Guślarz, duchowy przywódca tubylców /mag, człowiek/
Rodzinka tubylców i ich Zięć /3 - 4 osoby, mag + dwoje lub troje (w tym małżeństwo) przedstawicieli innych profesji/
wciąż jeszcze tkwiąca w prowincji Załoga Okrętu /3 osoby, profesje dowolne, tylko elfy/
Nimfa (zwana wcześniej Rusałką) /odłożone dla Cici, jeśli ona z jakiegoś powodu zrezygnuje, wówczas tej roli nie będzie/
Różne role solowe i drużynowe dla nadwyżki grających
Przewidziane są wstępnie trzy role mistrzogierskie: Starosta, Konsul Najeźdźców, oraz tajemnicza rola Rogera.
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 30-6-2010 o godz. 14:15 |
|
|
I jeszcze termin...
Z pewnością po przeczytaniu tego wszystkiego zastanawiacie się kiedy to wszystko by się odbyło. Najbliższy proponowany przez nas termin to 17 - 18
lipca, ale jeśli ma to być za wcześnie, wówczas postulujemy za 31 lipca - 1 sierpnia.
|
|
|
Mor_Megil
Moderator

Zarejestrowano: 11-4-2006
Miasto: OLESNO
|
| wysłano w 1-7-2010 o godz. 07:19 |
|
|
Mam z tym coś wspólnego, przyznaje;>
Faktycznie w tym roku z Panem Arielem "spoważniejemy" i z tej okazji chcemy zorganizować imprezę na LARPie;)
Co do terminu to może ustalmy 17-18?? Po co czekać tym bardziej, że sie starzejemy;) Co do fabuły to chyba wszystko jasne;)?
|
|
|
Werk
Młokos
Zarejestrowano: 16-5-2010
Miasto: Olesno
Nastrój: .........
|
| wysłano w 1-7-2010 o godz. 10:23 |
|
|
Prosze, 17-18 bo zapowiada się fajnie a na pózniejszy termin nie będę mógł wpaść.
Hey ! Let's Take a X-ray.
|
|
|
Mellon.
Uczeń

Zarejestrowano: 20-4-2010
|
| wysłano w 1-7-2010 o godz. 15:19 |
|
|
Ja oczywiście zrobie wszystko co w mej skromnej mocy, żeby się pojawić, ale nie obiecuje .
|
|
|
Thorvald
Uczeń

Zarejestrowano: 14-9-2006
Nastrój: zmienny jak zawsze...
|
| wysłano w 5-7-2010 o godz. 11:39 |
|
|
17-18 mi pasuje ale 31 -01 już niestety na pewno nie.
|
|
|
Sztyku
Młokos
Zarejestrowano: 25-9-2009
|
| wysłano w 6-7-2010 o godz. 20:34 |
|
|
Ok, ok, ok.... niech będzie 17-18 lipca... tylko jak ja wyjaśnię rodzince ze mnie na własnych urodzinach w domu nie będzie 
I Arielu... jaką toż niespodziakne sz(t)ykujesz dla mnie ;>
|
|
|
cicik
Młokos
Zarejestrowano: 9-6-2010
|
| wysłano w 7-7-2010 o godz. 14:13 |
|
|
ja już wam mówiłam że Nimfomanką dalej z chęcią będę ^^ .Jeśli jednak masz jakąś ciekawszą rolę dla mnie, a nimfa nie jest zbyt potrzebna, to też mnie
będzie cieszyć XDD
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 9-7-2010 o godz. 11:56 |
|
|
Ad. Cici:
Nimfa może aż tak całkiem kluczową postacią nie będzie, ale możesz się przydać. Kto wie, może poprzewracasz mi w fabule i pokażesz kto rządzi? Jak
tak, stawiam Ci piwo z wdzięczności. Jeżeli nie Nimfa, to nie ma chyba nic równie klimatycznego. Z okazji urodzin LARP będzie chyba nieco taktyczny,
drużynowy.
Aha! Pamiętam, że na liście płac jest jeszcze Żywiołak Wody (rola solowa, wojownik, wymagana stylizacja w jasnym lub niebieskiem kolorze)
jako ochroniarz Nimfy. Jakikolwiek gentleman, czy inna kobieta chętna do tej roli może takową mieć. Rola nie jest wymagająca, nie posiada własnego
questa, przynajmniej oficjalnie.
Ad Sztyku:
Aaaaa, kochany, to jest niespodziewana niespodzianka. Wyjaśnię o co chodzi Waszej trójce na osobności.
Termin coraz bliżej, a odzew mizerny... agitujcie i rozpowszechniajcie
wieści, liczę na obecność Wszystkich! MorMegil też liczy... też liczysz Maćku, prawda?
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 9-7-2010 o godz. 21:17 |
|
|
dobra, masz tą nimfę bo materiał dzisiaj kupiłam XDD
i mój kumpel też przyjedzie więc masz dodatkową duszę XD może by mi żywiołaka zrobił.. pogadam z nim^^
|
|
|
Mysik
Młokos
|
| wysłano w 10-7-2010 o godz. 08:01 |
|
|
Arielu!
Czy mógłbyś podać rolę do obsadzeni ,ponieważ moja rola milicji nie jest zbyt kuszącą propozycją na następnego LARP'a...
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 10-7-2010 o godz. 16:46 |
|
|
| Cytuj | Wysłane przez Ariel
Występują:
Armia Najeźdźcza /5 - 6 osób, najlepiej wojownicy, ludzie albo elfy/
Milicjanci pilnujący porządku /3 osoby, wojownicy, ludzie albo krasnoludy/
Krasnoludy prowadzące kopalnię /3 osoby, profesje dowolne, tylko krasnoludy/
Banici /2 - 3 osoby, profesje i rasy dowolne/
Guślarz, duchowy przywódca tubylców /mag, człowiek/
Rodzinka tubylców i ich Zięć /3 - 4 osoby, mag + dwoje lub troje (w tym małżeństwo) przedstawicieli innych profesji/
wciąż jeszcze tkwiąca w prowincji Załoga Okrętu /3 osoby, profesje dowolne, tylko elfy/
Nimfa (zwana wcześniej Rusałką) /odłożone dla Cici, jeśli ona z jakiegoś powodu zrezygnuje, wówczas tej roli nie będzie/
Różne role solowe i drużynowe dla nadwyżki grających
|
Przypominam, że pierwszeństwo do ról mają osoby, które miały je poprzednio. Na pewno można zapisywać się do Najeźdźców - ta rola jest wystarczająco ku
temu liczna.
|
|
|
Radosław
Młokos
Zarejestrowano: 19-4-2010
|
| wysłano w 10-7-2010 o godz. 20:55 |
|
|
My (banici) zostajemy przy swoich rolach. Uzgodniłem to z Werkiem oraz Kubą, zgadzają się obaj.
|
|
|
Mor_Megil
Moderator

Zarejestrowano: 11-4-2006
Miasto: OLESNO
|
| wysłano w 12-7-2010 o godz. 06:33 |
|
|
Rodzinka z bagien będzie no i z naszej Drużyny też się powinno kilka osób pojawić;)
|
|
|
Mellon.
Uczeń

|
| wysłano w 12-7-2010 o godz. 17:26 |
|
|
Cholera, ja zaś mężem tego brzydala. <3
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 15-7-2010 o godz. 16:07 |
|
|
ariel, moja kumpela chce wbić na larpa. tyle że ona cicha i nieśmiała jest, dlatego kazała mi się zapytać czy nie było by jakiejś mało znaczącej +
najlepiej nic potrafiącej mówić postaci? i najlepiej jak by jakoś tak za mną się pałętała ...
|
|
|
Wonsu
Młokos
Zarejestrowano: 19-8-2009
Miasto: Kluczbork
Nastrój: hmmm to ważne?
|
| wysłano w 15-7-2010 o godz. 16:41 |
|
|
Deklaruję swoje przybycie na larpa, jeśli chodzi o rolę, to doczepię się do kogoś już na miejscu. Bilbord najprawdopodobniej przyjedzie w nocy już po.
Jak chcecie, to weźcie gitarę, bo moja została we Wro ;]
Lepiej późno niż później.
Im później tym lepiej.
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 15-7-2010 o godz. 19:17 |
|
|
Ad Cici: Skąd ja to znam... ale jak widzę co LARP nowa koleżanka... Wygląda na to, że Żywiołak Wody ma coraz większe branie - jest właśnie rolą, która
spełnia podane przez Ciebie kryteria, tak samo było na poprzednim LARPie i tak samo na najbliższym pewnie i tak nikt go nie weźmie. Jeżeli jednak
chodzi o rolę nie walczącą, to można nad tym pomyśleć, chociaż jednak trochę zaangażowania koleżanka mieć musi - niemal każda rola (poza
Żywiołakiem) czegoś tam jednak wymaga. Koleżanka musi się przemóc i już :]
Wiecie, boję się, że mało nas będzie. Spędzajcie ludzi, bo się boję, że nic z gry nie wyjdzie...
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 15-7-2010 o godz. 20:34 |
|
|
damy radę arielu ^^ bądź dobrej myśli ^^
na żywiołaka ja wymagam osoby która walczy całkiem całkiem. więc wolę być bez żywiołaka XD' a dla niej idealna by była rola mniszki/ zakonnicy która
albo ma śluby milczenia albo nie umie mówić XD' ale jak co to zmuszę ją by jakiś wysiłek słowny w to włożyła ^^'
|
|
|
Wonsu
Młokos
Zarejestrowano: 19-8-2009
Miasto: Kluczbork
Nastrój: hmmm to ważne?
|
| wysłano w 15-7-2010 o godz. 22:57 |
|
|