cicik
Młokos
Zarejestrowano: 9-6-2010
|
| wysłano w 26-7-2010 o godz. 09:34 |
|
|
Larp sierpniowy
Duża liczba osób chciałaby larpa w sierpniu, tak na zakończenie wakacji. Też bym takowym nie pogardziła, zwłaszcza że w sierpniu mam urodziny i fajnie
by było to połączyć. Ariel powiedział że zobaczymy jaki odzew będzie i zdecyduje się czy ten larp się odbędzie.
Data proponowana to 21-22 sierpnia.
Co wy na to?
|
|
|
Thorvald
Uczeń

Zarejestrowano: 14-9-2006
Miasto: Olesno
Nastrój: zmienny jak zawsze...
|
| wysłano w 30-7-2010 o godz. 10:52 |
|
|
narazie nie wiem jak ze mną będzie... ale dam znać
|
|
|
Ygdrasil
Młokos
Zarejestrowano: 7-8-2010
|
| wysłano w 7-8-2010 o godz. 07:47 |
|
|
Jestem jak najbardziej za ;] Fajnie by było, gdyby ktoś rzucił jakiś odzew. Co będziecie w domach siedzieć ;P
|
|
|
Werk
Młokos
Zarejestrowano: 16-5-2010
Nastrój: .........
|
| wysłano w 7-8-2010 o godz. 11:14 |
|
|
Tak tak tak panie mówie tak twemu słowu !! 
Nie no tak na poważnie to jak najbardziej się zjawię
Hey ! Let's Take a X-ray.
|
|
|
Ariel
Wojownik

Zarejestrowano: 3-8-2009
Miasto: Rzeczpospolita Gliwicka
Nastrój: @#$%^&!!! Kto mnie podsiadł w pierwszej 100 !!!
|
wysłano w 8-8-2010 o godz. 14:04 |
|
|
Fajnie by było w ogóle rzucić jakimś odzewem, a nie zachęcać tylko do tego innych. Od momentu pojawienia się postu cicikowego, za którym rzeczywiście stoję ciągle obserwuję mizerną aktywność odpowiedzi i jak tak
dalej pójdzie to LARPa nie będzie - a szkoda, chciałem się ponabijać z wieku Cici.
Deklarujcie się ludzie!
Podpis, który miał się znajować w tym miejscu został sprzedany za pizzę i piwo.
|
|
|
Bilbord
Uczeń

Zarejestrowano: 2-9-2009
Miasto: Kluczbork
Nastrój:
|
| wysłano w 9-8-2010 o godz. 21:13 |
|
|
Jeśli to będą okolice 21 sierpnia, to powinienem się zjawić. Oczywiście resztę ekipki też będę wówczas nakręcał. Więc kiedy i co kto robi?
Pozdrawiam
"Zasada numer jeden:
zawsze podróżować w grupie."
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 9-8-2010 o godz. 21:43 |
|
|
Właśnie ja i być może Cici i być może wszyscy zainteresowani mamy nadzieję, że termin, skład i co za tym idzie, role wyjdą na jaw w toku dyskusji.
Jak sądzę, 21 sierpnia jest na chwilę obecną terminem domyślnym. Mój scenariusz jest również czymś na chwilę obecną domyślnym - chyba, że ktoś chce
pisać /Cici ma być księżniczką bo to jej urodziny i sama chciała/
I to jest na razie tyle. A co z pozostałymi potencjalnymi chętnymi? Boję się, że wiele osób powyjeżdżało - ot i możliwa przyczyna milczenia.
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 10-8-2010 o godz. 11:22 |
|
|
no to tak.
ariel, dogadaj się z rogerem kto pisze scenariusz, bo on coś ostatnio mówił że chce pisać.
termin to 21-22 sierpnia na 100% ^^
ariel... czemu chcesz się nabijać z mojego wieku? dlatego że już taka stara jestem? ;___;
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 10-8-2010 o godz. 13:35 |
|
|
Jesteśmy ugadani z Rogerem, że ja piszę scenariusz - to znaczy jeśli Roger interesuje się i pyta jak mi idzie pisanie, to znaczy że faktycznie zwala
to na mnie.
Scenariusz byłby kontynuacją pierwszego LARPa z serii Wojna w zatoce - ostatni był moim autorskim błędem za co przepraszam uczestników. Jednakże
jeżeli będzie mało osób, to może będzie to zupełnie coś innego.
Natomiast z doświadczenia wiem, że nabijanie się z wieku dziewczyn i obserwowanie ich reakcji to nawet fajna zabawa, acz niebezpieczna... nie mniej
jednak żartuje - nie zamierzałem się nabijać.
|
|
|
Wonsu
Młokos
Zarejestrowano: 19-8-2009
Nastrój: hmmm to ważne?
|
| wysłano w 10-8-2010 o godz. 15:39 |
|
|
Przeprowadzka - brak internetu, dlatego dopiero teraz. Mam nadzieję, że do tego czasu gardło wyleczę, bo zjawię się na pewno
Lepiej późno niż później.
Im później tym lepiej.
|
|
|
Ygdrasil
Młokos
|
| wysłano w 11-8-2010 o godz. 08:50 |
|
|
Czyli skład narazie mniej więcej taki: Ariel, Roger, Ja, Wonsu, Bilbord, (Max pewnie też), Werk, Thorvald (na 90%), hmm... ktoś jeszcze? ...(chwila
zastanowienia)... no i Cicik (byłbym zapomniał). To ja potruje jeszcze tyłki Muzzy'iemu, Ansgar'owi, Maćkowi i komu sie da z Olesna. Fajnie by było
jakby jeszcze sławna Brunia sie zjawiła z ekipą, ale nie mam na nich namiarów, więc zostawiam to innym. Zbierzmy sie w kupe tak z 30 luda i będzie
cud-miód.
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 11-8-2010 o godz. 09:08 |
|
|
no pewnie kainy i melony też się zjawią.... no i adaś i michał.... ^^ jakaś ekipa będzie na pewno <3
arielku, jak tylko zrobisz moją postać to wyślij mi od razu bo strój sobie muszę strzelić XD
|
|
|
Ygdrasil
Młokos
|
| wysłano w 11-8-2010 o godz. 10:06 |
|
|
Strzelić to można kielona Tak wiem, znowu łapię Cię za... słowa Z tego co mi wiadomo będzie problem z guślarzem, bo Byorni chyba będzie na
jakimś festivalu, czy coś Thorvald wie dokładniej o co cho.
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 11-8-2010 o godz. 18:38 |
|
|
Cici, czy Ty serio mówiłaś z tą Księżniczką, czy to tylko taki chwilowy poryw fantazji był?
Co zaś się tyczy słynnej B. (czyli prywatnie Putina, czyli jeszcze prywatniej Tomka) oraz jego pyskowicko - zakręconych przyjaciół to ja jestem z nimi
w kontakcie. Na ile się nie mylę, to na chwilę obecną stoją na stanowisku "Zobaczymy".
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 11-8-2010 o godz. 21:03 |
|
|
| Cytuj | Wysłane przez Ariel
Cici, czy Ty serio mówiłaś z tą Księżniczką, czy to tylko taki chwilowy poryw fantazji był?
|
jak masz ciekawszą rolę to się nie obrażę ^^
|
|
|
Werk
Młokos
Zarejestrowano: 16-5-2010
Nastrój: .........
|
| wysłano w 12-8-2010 o godz. 20:13 |
|
|
Ja postaram się na kręcić jeszcze jakiś znajomych więc może coś się uzbiera.
Liczba zwerbowanych narazie = 2.
Hey ! Let's Take a X-ray.
|
|
|
Thorlof
Berseker

Zarejestrowano: 9-4-2006
Nastrój: zawiany...
|
| wysłano w 17-8-2010 o godz. 20:51 |
|
|
Się obaczy, możliwe że i ja będę.
"Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź więc
tak pochopny w ferowaniu wyroków śmierci. Nawet bowiem najmądrzejszy nie wszystko wie."
|
|
|
Wonsu
Młokos
Zarejestrowano: 19-8-2009
Nastrój: hmmm to ważne?
|
| wysłano w 18-8-2010 o godz. 17:57 |
|
|
Mam rozumieć, że larp się odbędzie? Muszę go sobie w grafik wpisać.
Lepiej późno niż później.
Im później tym lepiej.
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 18-8-2010 o godz. 18:46 |
|
|
Odcinek 3, kontynuacja odcinka 1, po anulowaniu ostatniego:
Po tym jak w wyniku sztormu na brzegu morskim osiadł rozbity statek elfów, nastroje w prowincji podzieliły się, jako że rasa ta, w przeciwieństwie do
krasnoludów nie jest tu mile widziana. Jednakże znaki od morskich bóstw jednoznacznie sprzyjały niechcianym przybyszom, w efekcie pod nieobecność
brodaczy w ich kopalni wsparto odbudowę konstrukcji okrętu, zaś z niewielką pomocą różnych podróżnych wyekwipowano jednostkę, gotową już do
wypłynięcia - jedynie wahanie dowódcy elfów co do nawigowania na nieznanych wodach sprawiło, że wizyta przeciąga się powodując dalsze, narastające
wokół niej kontrowersje. Znaki od bogów morza skończyły się i wszyscy obecni zastanawiają się teraz co dalej. Co więcej, do prowincji znikąd przybywa
elfia księżniczka, co zdaje się nieco przeciągać zaufanie i serdeczność prostych, przesądnych na punkcie elfów mieszkańców. Czego chce ta elfka, cała
w złocie i jedwabiach? Nie do końca wiadomo, choć sprawia wrażenie, jakoby niosła ze sobą dar wdzięczności dla ludzi dobrej woli. Tego jeszcze
brakowało...
Tymczasem mieszkający w swojej pustelni tajemniczy mag, przybysz z innych stron w nieznanych okolicznościach znikł ze swojej wieży - powiadają, że
obecnie kryje ona w sobie niezliczoną ilość magicznych przedmiotów, ale jednocześnie straszą tam duchy, którym przewodzi jakaś mądrząca się
wyrocznia.
Elfy, duchy i magia - trzy wpływy, które nie są tu mile widziane zataczają coraz szersze kręgi. I wypada wreszcie coś z tym zrobić. Może na początek
jeszcze łagodnie i... z tą, całą jak jej tam, kurtuazją i dyplomacją. Ale jednak jest to już ten moment, w którym widły pod ręką warto mieć...
Skład ról:
1. Elfia Księżniczka - Cici
2. Nadworny Mag towarzyszący Księżniczce - mag, elf
3. Załoga Okrętu, który jeszcze nie odpłynął - 2 osoby, profesje dowolne, elfy.
I mieszkańcy:
4. Nestor Rodzinki - człowiek lub ogr, mag
5. Rodzinka Nestora - 2 osoby, rasa ta sama co Nestor, nie-magowie
6. Guślarz - mag, człowiek
7. Krasnoludy - 2 osoby, wojownicy, krasnoludy
8. Banici wyjęci spod prawa - 2 osoby, nie-magowie, rasa dowolna
9. Starosta - rola mistrzogierska
10. Wyrocznia z Wieży - rola mistrzogierska
11. Sympatyczny podróżnik, który nie do końca wiadomo co robi w grze - rola mistrzogierska
12. Role dla nadwyżki graczy.
Przypomnienie:
+ Elfy malują oczy, co jest ich znakiem rozpoznawczym, a Krasnoludy stylizują się na Krasnoludy - przynajmniej broda mile widziana.
+ Przypomnijcie sobie zasady ogólne LARPa (zasady czarów i magii), dzięki temu odciążycie MG
A teraz (znienacka) najważniejsze:
Istnieje cień ryzyka, że ja się nie pojawię w Oleśnie - może się zdarzyć, że siły wyższe mnie odciągną. Wówczas prześlę wszystkie role komuś, kto je
wydrukuje i zaopiekuje się LARPem. Kto by to mógł być? Jeżeli nie będzie chętnych, będę zmuszony prosić Was o zamianę LARPa na zwykłą imprezę
cicikowo-urodzinową.
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 19-8-2010 o godz. 07:20 |
|
|
arielku, roger mówił wczoraj że będziecie ale na noc nie zostaniecie, a ty mi tu z czymś takim wyjeżdżasz? ;___;
jak co to mnie to wyślij... zobaczymy co da się zrobić ^^'
i tak ogólnie. prosiłabym by w miarę możliwości ludzie zebrali się koło 12-13 na miejscu. dziękuję
|
|
|
Ygdrasil
Młokos
|
| wysłano w 19-8-2010 o godz. 14:49 |
|
|
Ogólnie rzecz biorąc to będzie rzeź niewiniątek (i tych bardziej winnych też), a przynajmniej tak czuję. Po Larpie impreza, więc ogólnie też
przewiduję pogrom. I teraz powiedzcie mi, jak można nie wpaść na taką imprezę?
Deklaruję się zjawić w godzinach 12:00-12:20, bo trzeba jakieś wstępne przygotowania na pewno zrobić. Miło by było nazbierać od razu drewka na
późniejsze ognisko, żeby po Larpie już nie tracić czasu i nie szukać opału w ciemnościach . Postaram się tym zająć, aczkolwiek jeśli będę robić to sam, to efekt może być niezadowalający (poszukiwany 1 chętny do pomocy).
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 19-8-2010 o godz. 17:26 |
|
|
| Cytuj | Wysłane przez cicik
arielku, roger mówił wczoraj że będziecie ale na noc nie zostaniecie, a ty mi tu z czymś takim wyjeżdżasz? ;___; |
Wersja Rogera jest pewna JEŻELI przyjedziemy, nie wiem czemu Roger uznał nasz przyjazd za pewny. Na pewno jednak jest na to duża szansa. W razie
naszego przyjazdu należy oczekiwać również Sztyka i Putina.
|
|
|
cicik
Młokos
|
| wysłano w 19-8-2010 o godz. 20:04 |
|
|
mimo wszystko mam nadzieję że się zjawicie ^^
adam, załatw mi transport ^^
|
|
|
Ygdrasil
Młokos
|
| wysłano w 20-8-2010 o godz. 07:26 |
|
|
Tak jest! Pani Generał ;p Mówisz i masz. o 12 jestem pod twoim domem.
|
|
|
Ariel
Wojownik

|
| wysłano w 22-8-2010 o godz. 14:10 |
|
|
Podziękowań nastał czas...
No to dziękuję Wszystkim za przybycie, oraz większości tym co przybyli za mówienie że im się podobało.
Więcej nie napiszę, bo wzruszenie odbiera wenę. Za to bez opieszałości i wątpliwości otwieram wątek poświęcony LARPowi wrześniowemu.
|
|
|