Meglivorn Ostatnio aktywny: Nigdy
Nie zalogowany [Zaloguj - Zarejestruj]
Pokaż koniec

Wersja do druku | Zapisz | Dodaj do Ulubionych   Wyślij nową wiadomość Sonda:
Autor: Temat: LARP wrz 2010
Ariel
Wojownik

Zarejestrowano: 3-8-2009
Miasto: Rzeczpospolita Gliwicka

Nastrój: @#$%^&!!! Kto mnie podsiadł w pierwszej 100 !!!

wysłano w 22-8-2010 o godz. 14:16 Odpowiedz cytując
LARP wrz 2010

Na sierpniowym LARPie ze dwa razy pytałem nieśmiało czy robimy LARPa we wrześniu i nie było odpowiedzi odmownych, co więcej podczas ogniska polarpowego kilka osób nawet upewniało się czy rzeczywiście LARP we wrześniu będzie.

Tak więc nie będę odwlekać pisania tego wątku, żeby kuć żelazo gorące. Kiedy Wam pasuje? Rozumiem, że niektórzy idą do szkoły, inni zdają egzaminy. Wypracujcie w dyskusji termin, to jeszcze zorganizujemy sobie powakacyjną imprezę.

Ostatnimi czasy tylko ja piszę scenariusze, a może tym razem ktoś inny chce? Gdyby był chętny autor scenariusza, to niech da znać!

Podpis, który miał się znajować w tym miejscu został sprzedany za pizzę i piwo.
Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Ygdrasil
Młokos
*

Zarejestrowano: 7-8-2010
Miasto: Olesno

wysłano w 22-8-2010 o godz. 22:04 Odpowiedz cytując

Ja to jestem za tym, żeby zrobić 9 października (sobota) ;] A co?! Też chce urodzinowego LARP'a ^^. Wiem, że to już nie październik, ale właściwie to wrzesień zaczyna się już za kilka dni, a lepiej mieć nieco odleglejszy termin, żeby ludzie się zdążyli zdeklarować, zaplanować sobie itd. Co do fabuły, to całkiem możliwe, że ja ją napiszę, werbując Wonsa i Bilba do pomocy (o czym ci dwaj panowie jeszcze nie wiedzą) //Tu następuje mroczny śmiech//. Ale wypowiedzcie się, co myślicie o tym terminie, jeśli nie pasuje, to zrobimy wcześniej ;)
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Ariel
Wojownik

wysłano w 23-8-2010 o godz. 15:35 Odpowiedz cytując

Nie upieram się przy terminie wrześniowym, jednakże podczas ostatniej imprezy kilka razy wyrażono na to aprobatę i ten miesiąc cieszy się (przynajmniej pozornie) silnym lobbingiem. Co więcej na październik już jest zaplanowany odgórnie LARP, za którym stoi MorMegil, ale nie wiem w jakim dokładnie terminie.

Co do pisania scenariusza, to potwierdźcie mi chęci, jeśli Twoi nieświadomi współpracownicy nabiorą stosownej na ten temat wiedzy - bo jak by co, to w rezerwie będzie czwarty odcinek mojej telenoweli :D

Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Ygdrasil
Młokos
*

wysłano w 24-8-2010 o godz. 09:35 Odpowiedz cytując

Wiesz, że nie mam nic przeciwko twojej fabule, ale powoli robimy z tego "Mode na Sukces" (albo "Mode na Elfa") :). Jeśli wrzesień, to proponowałbym datę 18.09 chociaż oczywiście można zaproponować inną. Jak na razie poczekajmy, aż się ludzie wypowiedzą ;). Ja tam jestem ugodowy człek.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
cicik
Młokos
*

Zarejestrowano: 9-6-2010

wysłano w 26-8-2010 o godz. 17:22 Odpowiedz cytując

ja będę, jak ariel znajdzie dla mnie miejsce w aucie <3 ^^
Wonsu
Młokos
*

Zarejestrowano: 19-8-2009
Miasto: Kluczbork

Nastrój: hmmm to ważne?

wysłano w 2-9-2010 o godz. 21:35 Odpowiedz cytując

Mi wrzesień pasuje cały za wyjątkiem dni 23-30. Październik - zobaczymy...

Lepiej późno niż później.
Im później tym lepiej.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Wonsu's Aim Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu Wonsu's Yahoo
Ygdrasil
Młokos
*

wysłano w 4-9-2010 o godz. 04:41 Odpowiedz cytując

No dobrze. Jako, że zobowiązałem się napisać fabułę na tego LARP'a... oto wstępny zarys:

Otóż władcy ziemscy zakazali całkowicie posługiwania się magią wszelkim istotą znajdującym się na tych ziemiach bez względu na ich rasę czy profesję. Oczywiście jak nie trudno się domyślić, nie wszyscy dostosowali się do zakazu, w związku z czym powstają pewne konflikty. Żeby było ciekawiej, słyszano plotki, jakoby na ziemiach pojawili się paladyni - wojownicy, jednak będący w stanie rzucić jakieś tam zaklęcie, aczkolwiek nie tak skutecznie jak magowie, którzy też nie zniknęli całkowicie.
Oliwy do ognia dolali sami magowie, gdy buntując się przeciwko zakazom, wybili rządzących miastem.
(Po czym cichaczem pierzchli w nieznane strony)
Władzę sprawuje teraz niepodzielnie Straż Miejska.
W mieście pojawia się szlachcic, nie zdradzając na razie nikomu swoich zamiarów ani powodu, dla którego przybył do takiej dziury. Z drugiej strony miasta zaś nadciąga Kupiec, ze swoim orszakiem, a po lesie snują się jakieś samotne postaci i oczywiście wszechobecni Banici.

Jakie są cele poszczególnych osób? Co stanie się z miastem? A także: Kto przeciw komu i kto z kim? Na te pytania niestety nikt nie zna odpowiedzi... no, oprócz MG :P

Role są następujące:
-Kowal: Rola MG, obsadzona przez Grzegorza.
-Szlachcic: Rola MG. obsadzona przeze mnie.
-Kupiec: Rola obsadzona przez Cici
-Starzec: Rola obsadzona przez Jasia
-Wędrowiec #1: Rola obsadzona przez Anioła.

-Obstawa Kupca: 2 osoby, rasa dowolna, wojownicy
-Banici: 3-4 osoby, rasa dowolna, jeden mag, wojownicy
-Miejscowi: 3 osoby, jeden człowiek, 2 osoby rasy dowolnej
-Straż Miejska: 3-4 osoby, rasy dowolne, wojownicy
-Wędrowiec #2: Człowiek, wojownik
-Wędrowiec #3: Rasa dowolna, wojownik (najlepiej z tarczą)

Na wstępie to chyba tyle
Werk
Młokos
*

Zarejestrowano: 16-5-2010

Nastrój: .........

wysłano w 6-9-2010 o godz. 15:20 Odpowiedz cytując
Hmm

Mi właściwie pasowałby termin 25-26 ale skoro wonsu powiedział że u niego to nie wypali, to postaram się dostosować do terminu 18-19.

Ja chciałbym zająć role Wędrowca #3, jeśli przyjmujesz rezerwacje wcześniejsze.

Hey ! Let's Take a X-ray.
Ariel
Wojownik

wysłano w 7-9-2010 o godz. 11:02 Odpowiedz cytując

Rola jest mi obojętna. Jeżeli przyjadę w jakimś towarzystwie, wówczas być może połakomimy się na coś zbiorowego. Skład ludzi, którzy przyjadą ze mną jednak nie jest jeszcze znany.

Ygdrasil
Młokos
*

wysłano w 8-9-2010 o godz. 15:09 Odpowiedz cytując

Ok to ogólnie ustawiamy się na 18-19, żeby było konkretnie.
Wyślij nową wiadomość Sonda:

Pokaż początek